Начин на приготвяне
Разтопете масло в тиган, добавете накълцания лук и чесън. След като се запържат леко, добавете нарязаните гъби и накрая ориза, разбърквайте добре, докато се смесят всички съставки и след това добавете виното.
Щом се изпари виното, подправете със сол и черен пипер и сипете гъбения бульон. Трябва да ви се получи кремообразно ризото, внимавайте да не е сухо.
Добавете пармезана и разбъркайте. Махнете от котлона и поръсете с няколко капки олио, разбъркайте и покрийте за няколко минути да почине и да се смесят съставките.
Скаридите ги бланширайте във вряща вода за около 3 минути, след това ги прибавете към ризотото.
Разбъркайте добре и сервирайте с настърган пармезан отгоре .
Добър апетит!