Пиле с шампанско и лешници

Марина НордМарина НордНовак1219
20/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • шампанско - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • за плънката
  • хляб - 2 филии
  • лешници - 50 г смлени
  • чесън - 1 скилидка
  • портокалов сок - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка, като кората на филиите се маха и хлябът се реже на кубчета.

Пържат се в зехтин, докато не станат хрупкави. Чесънът се реже на ситно и се смесва с лешниците, хляба, лимоновия и портокаловия сок.

С тази смес се пълни пилето и се слага в тава, намазана с мазнина. Покрива се с парченца масло.

Пече се 10 минути на 220 градуса, след това фурната се намалява на 170 градуса и пилето се полива с шампанското.

Пече се още 1 час, като от време на време се полива със соса от печенето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар