Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата от тиквички и зелен фасул

Салата от тиквички и зелен фасул

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
04/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Свежа салата, чийто аромат ще ви грабне"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • зелен фасул - 250 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек - 20 г пресен
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, нарязват на кръгчета, пускат се в кипяща подсолена вода и се варят 2 минути. Отцеждат се и се охлаждат.

Почистеният зелен фасул също се пуска в гореща подсолена вода и се вари докато омекне. После се отцежда и се охлажда. Доматите се обелват и се нарязват на резенчета.

Пиперката се измива и се почиства от семената. Нарязва се на ивици. Скилидките чесън се почистват и се счукват. Смесват се със зехтина и листенцата босилек.

Подготвените зеленчуци се смесват в подходящ съд, подправят се със сол и черен пипер, заливат се със соса и се разбъркват внимателно. Салатата се поднася охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: