Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щройзел с праскови

Щройзел с праскови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Щройзел с праскови1 / 2
25/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • праскови - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • бадеми - 50 г филирани
  • за поръсване
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със захарта, бакпулвера и маслото до образуване на трохи. Добавя се яйцето и се разбърква добре. Кората на лимона се настъргва, обелва се останалата кора, махат се семките и белите ципи и лимонът се нарязва на ситно.

Прасковите се разрязват на две, костилките се махат и плодовете се режат на ситни кубчета. Смесват се с лимоновата кора и нарязания лимон. Добавя се захарта и половината бадеми. Тестото се разделя на три части.

Едната се слага на дъното на малка тавичка, постлана с хартия за печене. От втората част се правят стенички.

Върху тестото се слага плодовата плънка, поръсва се с останалото тесто и отгоре се поръсва с останалите бадеми. Пече се на водна баня около час на 160 градуса. Поднася се, поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: