Начин на приготвяне
Брашното се смесва със захарта, бакпулвера и маслото до образуване на трохи. Добавя се яйцето и се разбърква добре. Кората на лимона се настъргва, обелва се останалата кора, махат се семките и белите ципи и лимонът се нарязва на ситно.
Прасковите се разрязват на две, костилките се махат и плодовете се режат на ситни кубчета. Смесват се с лимоновата кора и нарязания лимон. Добавя се захарта и половината бадеми. Тестото се разделя на три части.
Едната се слага на дъното на малка тавичка, постлана с хартия за печене. От втората част се правят стенички.
Върху тестото се слага плодовата плънка, поръсва се с останалото тесто и отгоре се поръсва с останалите бадеми. Пече се на водна баня около час на 160 градуса. Поднася се, поръсен с пудра захар.