Рибни такос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Рибни такос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-7 бр.
"Няма да ви обещаваме, че е лесно да приготвяне, нито бързо, но ви уверяваме, че си струват стократно усилията"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г царевично
  • пшенично брашно - 200 г
  • вода - 170 - 200 мл
  • мазнина - 3 - 4 с.л. пречистено масло
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • риба - 250 г рибно филе
  • бекон - 100 г
  • червени чушки - 1 брой
  • чушки - 1 зелена + 1 жълта
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • кашкавал - за поръсване
  • олио - за пържене
  • домати - 2 броя, за гарнитурата
  • авокадо - 1 брой
  • люти чушки - 1 - 2
  • лук - 1/2 глава
  • кориандър - 6 - 7 стръка пресен
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
  • лайм - сок от зелен лимон на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно, солта, пречистеното масло, олиото и водата (колкото поеме) и ги омесете с помощта на блендер. Оформете топчета от полученото тесто. Те се поставят между два листа фолио и се натискат с дъното на тенджера, за да се получат тортилите.

Почистете доматите от вътрешната мека част и ги нарежете. Смесете ги с накълцания лук в купа, като лукът предварително се отцежда от сока. Добавете и нарязаните на ситно люти чушки. Овкусява се със сол, сок от зелен лимон и нарязани пресен кориандър и магданоз. Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубчета авокадо.

Нарязаният бекон се задушава в тиган заедно с трите чушки. Овкусете рибата със сол и черен пипер и я запържете, но не докрай. С тази смес разпределете върху питките по средата, загънете ги с помощта на фолиото и ги изпържете до готовност.

Сервирайте рибните такос с гарнитурата и малко поръсен кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
До Дида: Като цяло не вземаме участие в коментарите, но това, което пишете е глупаво и няма логика. Рецептите се добавят от потребителите на сайта и се удобряват само, ако не фигурират никъде другаде. Ако не вярвате, копирайте всяко едно изречение от рецептата в търсачката и вижте дали го има някъде и след това говорете.

И мога да Ви уверя, че всяка снимка в сайта е закупена и имаме лиценз за ползване. Вгледайте се в снимките и ще видите, че всички снимки са от професионални фотографи и нямат нищо общо с аматьорските снимки по другите сайтове.
18.03.2011 16:27
дида
дида
Лили,глупавото е да откраднеш една рецепта /снимки също/ от един сайт и да публикуваш в друг. Не е злоба от моя страна, а забележка. Ако не сте в състояние да сътворите готварска рецепта - имайте доблестта поне да посочите първоизточника. Това е правилното. Злоба не е, само огорчение от некадърността на някои самозванци. Мисля, че бях достатъчно ясна. Хайде със здраве.
17.03.2011 19:09
лили
лили
Напълно съм съгласна с Мария, но, уви, на злобливите хора, явно трябва да се обяснява по друг начин. Омръзна ми да чета из сайтовете глупави коментари, кой от кого бил откраднал някоя си рецепта. Аз просто се радвам, че една хубава рецепта се популяризира и аз, примерно, имам лесен достъп до нея. И, Дида, помогнете за благото на кулинарията с някоя приятна рецепта, вместо да отправяте само безплодни критики.
14.03.2011 12:55
Мария
Мария
Не разбирам какво спорите. Не смятам, че една рецепта принадлежи на някой и не може да бъде публикувана някъде другаде, а кой е първоизточника е все тая, това е готварска рецепта. Все едно някой да каже, че рецептата за мусака му принадлежи. Не ставайте смешни.
14.03.2011 10:42
дида
дида
Уважаема Лили, аз Ви цитирах рецептата на Звездев от 2008 г, а Вие ми давате линк от 2010 г. Значи, че рецептата на Звездев вече е била публикувана, нали ? Нищо ново не казвате.
13.03.2011 19:13
дида
дида
Това, което мога да кажа за рецептата е, че е добра. Другото, което искам да кажа е, че тая сбъркана Ефросийка я е преписала от ТВ предаване Бон Апети, излъчено на 19.12.2008. Там Звездев я дава Рибен такос с гарнитура пико де гало - клюнът на папагала.
12.03.2011 16:01