Пълнени тиквички с домати и кашкавал

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
26/06/2015
"Веге пълнени тиквички за чудо и приказ си търсят свежа компания за обяд "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 641
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват добре и се разрязват през средата на две по дължина. Сърцевината се изгребва и се нарязва на ситно.

Чесънът се нарязва на ситно, лукът се реже на кубчета. Чесънът и лукът се запържват в олиото до прозрачно, след това се добавят нарязаните тиквички. Пържи се при непрекъснато бъркане, докато се изпари течността. Добавя се половината от солта.

Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се пасират. Добавят се към тиквичките, разбърква се и всичко се готви на бавен огън 4 минути. Галетата се смесва с половината настърган кашкавал, добавя се копърът и се разбърква. Добавя се в плънката.

С останалата сол се поръсват половинките тиквички, които се редят в намазана с мазнина тава. Пълнят се с готовата плънка и се поръсват с останалия кашкавал. Пекат се 20 минути на 190 градуса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар