Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват добре и се разрязват през средата на две по дължина. Сърцевината се изгребва и се нарязва на ситно.
Чесънът се нарязва на ситно, лукът се реже на кубчета. Чесънът и лукът се запържват в олиото до прозрачно, след това се добавят нарязаните тиквички. Пържи се при непрекъснато бъркане, докато се изпари течността. Добавя се половината от солта.
Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се пасират. Добавят се към тиквичките, разбърква се и всичко се готви на бавен огън 4 минути. Галетата се смесва с половината настърган кашкавал, добавя се копърът и се разбърква. Добавя се в плънката.
С останалата сол се поръсват половинките тиквички, които се редят в намазана с мазнина тава. Пълнят се с готовата плънка и се поръсват с останалия кашкавал. Пекат се 20 минути на 190 градуса.