Начин на приготвяне
Почистете тиквичките и ги разполовете по дължина, така че да станат две половини. Издълбайте всяка половина като оставите страните и дъното цели. Нарежете на ситно вътрешността, която сте издълбали.
Намажете тиквичките със зехтин и сложете в тава с хартия за печене. Сложете зехтин в тиган и запържете лука до омекване, добавете гъбите и вътрешността на тиквичките. Пържете около 10 минути до златисто. Махнете в чиния.
Сложете отново малко зехтин и сложете каймата, надробете я и изпържете за няколко минути до готовност, подправете със сол, черен и червен пипер и риган. Върнете изпържените лук и гъби и разбъркайте.
Махнете от котлона и с тази смес напълнете издълбаните тиквички. Сложете в загрята фурна на 180 градуса и запечете за 15 минути, след което извадете, настържете и поръсете с кашкавала и върнете отново във фурната за още 10 минути до златисто на кашкавала.