Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с домати и кашкавал

Пълнени тиквички с домати и кашкавал

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пълнени тиквички с домати и кашкавал1 / 2
26/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Веге пълнени тиквички за чудо и приказ си търсят свежа компания за обяд"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. млади
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 3 бр.
  • галета - 4 с.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • копър - 3 с.л. нарязан
  • сол - 2 щипки
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват добре и се разрязват през средата на две по дължина. Сърцевината се изгребва и се нарязва на ситно.

Чесънът се нарязва на ситно, лукът се реже на кубчета. Чесънът и лукът се запържват в олиото до прозрачно, след това се добавят нарязаните тиквички. Пържи се при непрекъснато бъркане, докато се изпари течността. Добавя се половината от солта.

Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се пасират. Добавят се към тиквичките, разбърква се и всичко се готви на бавен огън 4 минути. Галетата се смесва с половината настърган кашкавал, добавя се копърът и се разбърква. Добавя се в плънката.

С останалата сол се поръсват половинките тиквички, които се редят в намазана с мазнина тава. Пълнят се с готовата плънка и се поръсват с останалия кашкавал. Пекат се 20 минути на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: