Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Бразилска рибена супа с кокосово мляко

Бразилска рибена супа с кокосово мляко

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бразилска рибена супа с кокосово мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • люти чушки - 4 бр.
  • домати - 6 бр.
  • лимони - 4 бр.
  • скариди - 500 г сварени
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки от кубчета
  • кокосово мляко - 2 ч.ч. от консерва
  • сол - 1 ч.л.
  • бяла риба - 1 кг филе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се загрява олиото и в него се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се ситно нарязаният чесън и нарязаните на колелца люти чушки и всичко се пържи 10 минути.

Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се нарязват на ситно. Добавят се към пържения лук и чесън.

Два от лимоните се изцеждат и сокът се добавя към сместа в тенджерата. Всичко се пържи 5 минути. Добавят се скаридите и бульонът. След 5 минути се добавя кокосовото мляко и солта.

На дъното на дълбок тиган се излива зехтинът и щом се загрее, се слага рибното филе. Загрява се на среден огън и щом рибата се загрее достатъчно, без да се е изпържила, се пресипва в тенджерата.

Супата се вари 10 минути и се разпределя в чинии. Останалите два лимона се режат на тънки резенчета, без да се белят, и се пускат в чиниите със супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: