Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща с кокосово мляко и джинджифил

Супа от леща с кокосово мляко и джинджифил

Супа от леща с кокосово мляко и джинджифил
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ако знаехме, че лещата може да бъде още по-хубава с тези две съставки, винаги щяхме да я правим по този начин и досега"

Необходими Продукти

  • леща - 1 консерва / буркан сварена
  • кокосово мляко - 100 мл
  • кисело мляко - 2 ч.л.
  • лук - 1 бр.
  • домат - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - малко парче
  • куркума
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • ядки - сурови микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загрейте 3 с.л. зехтин и запържете лука, чесъна и джинджифила, нарязани на дребно.

Изчакайте 5-8 минути и добавете домата. Него, настържете предварително.

Запържете за няколко минути и добавете подправките.

Сложете лещата, кокосовото мляко и киселото. Намалете котлона и варете супата от леща за около 10 минути.

В сух тиган запечете ядките.

Сервирайте в подходяща чиния лещата. Поръсете с ядките и поднесете веднага супата от леща с кокосово мляко и джинджифил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: