Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Вегетарианска карбонара

Вегетарианска карбонара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Вегетарианска карбонара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Карбонара, но както я харесват и приготвят онези, които не хапват месо"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • тиквички - 3 бр.
  • зелен лук - 6 стръка
  • пене - 400 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • сметана - 100 мл
  • пармезан - 75 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина, добавете чесъна, нарязаните тиквички и зеления лук. Задушете ги за 4-5 минути и оставете настрана.

Сварете пенето. Междувременно разбийте жълтъците и ги овкусете със сол и черен пипер.

Точно преди пастата да е готова, върнете тигана с тиквичките на котлона, смесете със сметаната и кипнете.

Отцедете пастата и веднага прибавете жълтъците, пармезана и тиквичките. Разбъркайте добре и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Всеки, който слага сметана на паста Карбонара трябва да бъде линчуван!
23.11.2022 10:01