Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лингуини с тиквички с гремолата

Лингуини с тиквички с гремолата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Лингуини с тиквички с гремолата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • тиквички - 6 бр.
  • зелен лук - 8 стръка
  • лингуини - 400 г
  • пармезан
  • Гремолата
  • лимонова кора - от 2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - 10 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете гремолатата, като за целта смесите всички продукти в купа. Загрейте зехтина в тиган и запържете тънко нарязаните тиквички.

Добавете зеления лук и гответе още 1-2 минути. Сварете пастата в подсолена вода и я отцедете.

Смесете я с тиквичките и гремолатата, поръсете с пармезан и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: