Гремолата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Гремолата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Отворете широко вратите на кухнята си, за да може ароматът на Италианска кухня да изпълни целия дом"

Необходими Продукти

  • магданоз - 1/2 ч.ч. нарязан
  • лимонова кора - от 2 бр.
  • чесън - 1 ч.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете ситно нарязания магданоз с настърганата лимонова кора и нарязания чесън. Разбъркайте добре.

По желание може да овкусите соса с малко черен пипер.

Сосът гремолата се сервира с печени меса, спагети, а свежият лимонов аромат допълва много добре рибни ястия.

В италианската кухня традиционно се използва за подправка на осо буко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: