Ако може и аз да кажа.Значи,продуктите са guanciale/нищо друго ,освен пушени свински бузи/,жълтък от яйце,малко,ама малко зехтин,защото бузите са тлъсти,пекорино романо/овчи кашкавал за стъргане/черен пипер,сол,спагети.Особенното е ,че когато спагетите са готови,се изсипват в съд,добавят се суровите жълтъци,смесени с пекориното и се заливат с врящото гуанчале,като смисъла е ,бидейки вряло,да изпържи жълтъците както са смесени със спагетите.А виното......много и по избор....
19.05.2018 21:22
7
Потребител#179873
Рецептата е най-близо до истинската за разлика от много други написани тук. Но масло и салвия не се слагат, бекона пуска достатъчно мазнина.
26.04.2017 22:16
6
2
Теодора Мещерова
Сия, що не вземеш да отвориш един рецептурник и да видиш как се прави?!? Мен ме е учил майстор готвач на тази рецепта.
13.08.2016 00:10
2
2
3
Потребител#179873
Може да работите като професионален готвач, но това което сте написала е пълна глупост. Ясно, че майстор готвача разбира колкото вас.
20.11.2016 20:31
5
Теодора Мещерова
Виж кво, мила, аз работя като Готвач в професионална кухня, такче не ме учи какво да правя. Готвя за много хора, които харесват това, което правя. Все пак благодаря за мнението.
13.08.2016 01:41
2
5
Сия Рибагина
Теодора,не знам ти какви рецептурници ползваш и какви майстори те учат ,но очевидно на нищо не са те научили :) Карбонара се прави само с паста,яйца,бекон и пармезан...всичко друго е интерпретация и това че твоя майстор е слагал краставици и гъби си е лично негов вкус. И другия път, когато ме пращаш за рецептурници вземи първо ти прочети, за да не се изложиш :) И между другото, видях рецептата ти за Карбонара, която си публикувала и не само от съставките,ами и от вида и ти казвам че има още много да се учиш :) Поздрави!
13.08.2016 01:26
11
1
Gabriela Sergieva
Рецептата е интересна!
Освен яйцето и бекона, всички останали продукти нямат нищо общо с КЛАСИЧЕСКАТА КАРБОНАРА !!!
За всеки италианец, този вид паста е истинско коштунство и обида към кухнята обявена и сертифицирана за световно богатство, а именно СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА!!!
Не обърквайте понятията на народа, предлагайте оригиналните рецепти, а този вид качамак наречетего с друго име.
15.05.2016 20:41
19
1
3
Анонимен
Е то и бекона няма нищо общо с рецептата.
01.06.2024 13:10
Сия Рибагина
Теодора, написахте такава глупост, че чак не мога да повярвам на очите си! От къде ги измислихте тея кисели краставици? Вашето може да е Теодоронара, в никакъв случай не и Карбонара
11.08.2016 12:14
7
3
Теодора Мещерова
Карбонара се прави с гъби, бекон, кисели краставички и босилек. Имам рецептата в профила си. Който иска, нека види
11.08.2016 11:52
1
Ivo
"като си запазите 1 ч.ч. от бульона." Обяснете за какво.
10.05.2016 01:02
16
3
1
Monika Ivanova
да това наистина не влиза в употреба по-надолу в рецептата
Освен яйцето и бекона, всички останали продукти нямат нищо общо с КЛАСИЧЕСКАТА КАРБОНАРА !!!
За всеки италианец, този вид паста е истинско коштунство и обида към кухнята обявена и сертифицирана за световно богатство, а именно СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА!!!
Не обърквайте понятията на народа, предлагайте оригиналните рецепти, а този вид качамак наречетего с друго име.