Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Средиземноморска салата с патладжан и нахут

Средиземноморска салата с патладжан и нахут

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Средиземноморска салата с патладжан и нахут
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
03/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"С познатите продукти пригответе една по-интересна и пъстра средиземноморска салата."

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • нахут - 100 г консервиран
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • бял винен оцет - 1 с.л.
  • пресен босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът за салатата се нарязва на филийки и се слага в подсолена вода за около половин час, за да се отстрани горчивината му.

Подсушава се, напръсква се с малко зехтин и се запича на плоча, грил или тиган.

След това се нарязва на парченца и поставя в купата за салата.

Към грилованият патладжан се прибавят нарязаните домати и отцеденият консервиран нахут.

Нахутената салата се овкусява със сол, зехтин, черен пипер и малко бял винен оцет.

Пресният босилек се нарязва и прибавя към останалите продукти.

Средиземноморската салата се разбърква и по желание гарнира с кедрови ядки.

И ето, че е готова за поднасяне.

Средиземноморска салата с патладжан и нахут може да сервирате с любимо питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: