Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко по аржентински с ментов сос

Пилешко по аржентински с ментов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешко по аржентински с ментов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • мента - 1 връзка
  • оцет - 1/3 ч.ч.
  • зехтин
  • грах - 400 г замразен
  • вода - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се нарязва на едро и се поръсва със солта. Парчетата месо се запичат на скара.

Чесънът се нарязва на ситно, добавя се ментата и магданозът, зехтин и оцетът. Цялата смес се пасира.

Грахът се слага в тенджерка, добавя се водата и маслото и се готви 5 минути под капак на силен огън, след което се пасира.

Месото се разпределя в чинии, полива се с ментовия сос и отстрани се слага грахът за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: