Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Френска салата с рокфор и авокадо

Френска салата с рокфор и авокадо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френска салата с рокфор и авокадо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • рокфор - 100 г
  • авокадо - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • салата айсберг - 1 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • орехови ядки - 50 г
  • магданоз - 15 стръка
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се нарязва на ситно и се смесва с рокфора, намачкан с вилица. Всичко се разбърква много добре и се добавя по малко зехтинът и лимоновият сок. Разбърква се добре, добавя се солта и белият пипер. Оставя се във фризера за 20 минути.

Авокадото се разрязва на две, костилката се маха и меката част се изгребва с лъжица. Нарязва се на едро. Чушката се реже на тънки ивици.

Салатата айсберг се накъсва на едро. В купа се слага салатата айсберг, отгоре се слагат парчетата авокадо и нарязаната чушка.

Поръсват се с ореховите ядки. От фризера се вади сместа със сиренето рокфора, натрошава се на парчета с вилица и се слага върху салатата. Оставя се за 10 минути на стайна температура и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: