Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на резени с дебелина един сантиметър и се пържат до златисто в зехтина. Слагат се върху салфетки да се отцедят от мазнината.
Чесънът се счуква в хаванче със солта и черния пипер. Листенцата на ментата се откъсват и заедно с нарязаните стръкове се добавят към сместа с чесъна. Всичко се счуква до еднородна смес.
Добавят се 3 супени лъжици зехтин и лимоновият сок и се разбърква до гладък сос. Патладжановите резени се слагат в чинии и се поливат с ментовия сос. Оставят се за 20 минути.
Кората на хляба се маха и филията се натрошава на трохи. Слагат се в тава и се запичат леко на 140 градуса. Слагат се върху патладжаните и предястието се сервира.