Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие от патладжани с мента

Предястие от патладжани с мента

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Предястие от патладжани с мента2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • мента - 3 стръка
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • чесън - 2 скилидки
  • патладжани - 3 бр.
  • хляб - 1 филия бял
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на резени с дебелина един сантиметър и се пържат до златисто в зехтина. Слагат се върху салфетки да се отцедят от мазнината.

Чесънът се счуква в хаванче със солта и черния пипер. Листенцата на ментата се откъсват и заедно с нарязаните стръкове се добавят към сместа с чесъна. Всичко се счуква до еднородна смес.

Добавят се 3 супени лъжици зехтин и лимоновият сок и се разбърква до гладък сос. Патладжановите резени се слагат в чинии и се поливат с ментовия сос. Оставят се за 20 минути.

Кората на хляба се маха и филията се натрошава на трохи. Слагат се в тава и се запичат леко на 140 градуса. Слагат се върху патладжаните и предястието се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: