Начин на приготвяне
Рибните и оризовите крокети или кексчета, както са по-известни, се срещат под всякаква форма в корейските магазини - пресни, охладени, замразени.
Пригответе си рибен бульон (от аншоа) или използвайте просто вода. Нарежете зелето рибната крокета и зеления лук на 5 см парчета.
Сипете бульона в голям и дълбок тиган и сипете вътре всички съставки за соса без последните 2 - сусама и сусамовото олио. Кипнете на умерен котлон, като разбърквате, за да се разтвори чили пастата (gochujang) добре.
Добавете и оризовите крокети (кексчета) и варете около 10 минути, докато крокетите омекнат и сосът се сгъсти. Разбърквайте регулярно, за да не залепнат оризовите кексчета за дъното на съда.
Накрая добавете нарязаните зеленчуци и рибна палачинка. Разбъркайте леко и доварете за още 4-6 минути, след което опитайте соса и овкусете при нужда с подправки.
Добавете сусамото олио и сусама непосредствено преди да изключите фурната. Поднесете Токбоки веднага.
Това ястие не е подходящо за претопляне в микровълнова.
Коментари