Токбоки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Токбоки1 / 2
08/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Зад интересното име се крие още по-интересно и пикантно ястие за ценителите на екзотичната кухня"

Необходими Продукти

  • рибни крокети - 1 плоска
  • оризови крокети - 24 броя
  • зеле - около 120 г скълцано
  • зелен лук - 2 бр.
  • бульон - 3 ч.ч. рибен или вода
  • червен пипер - 3 с.л. корейска паста gochujang + 1 - 3 ч.л. корейски червен пипер на люспи gochugaru, ако бичате по - пикантно
  • соев сос - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • царевичен сироп - 1 с.л. (или още 1 с.л. захар)
  • чесън - 2 ч.л. счукан
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • сусам - 1 ч.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните и оризовите крокети или кексчета, както са по-известни, се срещат под всякаква форма в корейските магазини - пресни, охладени, замразени.

Пригответе си рибен бульон (от аншоа) или използвайте просто вода. Нарежете зелето рибната крокета и зеления лук на 5 см парчета.

Сипете бульона в голям и дълбок тиган и сипете вътре всички съставки за соса без последните 2 - сусама и сусамовото олио. Кипнете на умерен котлон, като разбърквате, за да се разтвори чили пастата (gochujang) добре.

Добавете и оризовите крокети (кексчета) и варете около 10 минути, докато крокетите омекнат и сосът се сгъсти. Разбърквайте регулярно, за да не залепнат оризовите кексчета за дъното на съда.

Накрая добавете нарязаните зеленчуци и рибна палачинка. Разбъркайте леко и доварете за още 4-6 минути, след което опитайте соса и овкусете при нужда с подправки.

Добавете сусамото олио и сусама непосредствено преди да изключите фурната. Поднесете Токбоки веднага.

Това ястие не е подходящо за претопляне в микровълнова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mima Georgieva
Mima Georgieva
Здравейте! От къде може да се намерят и закупят рибните крокети и оризовите кексчета от наши земи? :)
28.04.2018 10:22
5
1