Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Люто токбоки (Tteokbokki) с телешко

Люто токбоки (Tteokbokki) с телешко

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Люто токбоки (Tteokbokki) с телешко
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Надяваме се, че имате достатъчно вино, защото за това Люто токбоки с телешко то е повече от задължително"

Необходими Продукти

  • оризови пръчици (кексчета) - 200 гр.
  • телешко - 300 гр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сусамово олио - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки, смлян
  • лук - 1 глава, малка
  • зеле - 200 гр. нарязано на тънки ивички
  • чили паста - 1 ч.л. люта
  • захар - 2 ч.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо и зелето на тънки ивички, а лукът и чесъна на ситно. Сипете 1 ч.л. сусамово олио, соевия сос и наситнения чесън при телешките ивички и хубаво ги оваляйте.

Загрейте тиган до горещо с незалепващо дъно на котлона и запържете маринованото телешко месо, докато промени цвета си за около 2 мин. Добавете лука и зелето и пържете около 10 мин. Добавете лютата чили паста и другата лъжичка сусамово олио и разбъркайте. Добавете оризовите пръчици, захарта и вода да покрие продуктите. Хубаво разбъркайте и намалете температурата.

Оставете ястието да се готви докато оризовите пръчици омекнат или около 30 мин. Добавете малко вода ако бързо се сгъсти ястието.

Сервирайте готовото токбоки горещо поръсено със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: