Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо и зелето на тънки ивички, а лукът и чесъна на ситно. Сипете 1 ч.л. сусамово олио, соевия сос и наситнения чесън при телешките ивички и хубаво ги оваляйте.
Загрейте тиган до горещо с незалепващо дъно на котлона и запържете маринованото телешко месо, докато промени цвета си за около 2 мин. Добавете лука и зелето и пържете около 10 мин. Добавете лютата чили паста и другата лъжичка сусамово олио и разбъркайте. Добавете оризовите пръчици, захарта и вода да покрие продуктите. Хубаво разбъркайте и намалете температурата.
Оставете ястието да се готви докато оризовите пръчици омекнат или около 30 мин. Добавете малко вода ако бързо се сгъсти ястието.
Сервирайте готовото токбоки горещо поръсено със сусам.