Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови кюфтета»Оризови кюфтета по италиански

Оризови кюфтета по италиански

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Оризови кюфтета по италиански
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"С най-добри намерения си открадваме италианската рецепта за оризови кюфтета и я споделяме с вас, разбира се"

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скалидки
  • гъби - 30 г
  • сух босилек - 1/2 с.л.
  • пармезан - 1 с.л. настърган
  • бяло вино - 80 мл
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • галета - за паниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват и се режат на ситно. В сгорещен тиган с малко олио се слагат да се задушат за 2-3 мин.

През това време почистваме гъбите, нарязваме ги също на ситно и прибавяме към лука. Разбъркваме добре.

Добавяме и предварително измития ориз, подправките и виното. Щом течността почти се е изпарила, сипваме около 200 мл вряла вода. Държим на котлона, докато оризът не омекне.

Щом това стане, поръсваме с настъргания пармезан и отделяме настрани, за да поистине (сместа трябва да е без излишна течност, ако се нуждае, може да я изцедите леко).

От сместа оформяме оризови кюфтенца.

Панираме ги, като ги потапяме първо в разбито яйце, след това ги овалваме в галета.

Пържим нашите италиански оризови кюфтета в сгорещено олио за по минута от всяка страна.

Поднасяме с песто или прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: