Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Малинова панакота с вино

Малинова панакота с вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Малинова панакота с вино1 / 2
05/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Този десерт ще бъде перфектен завършек на всяко хранене и е чудесен за всякакви поводи"

Необходими Продукти

  • малини - 3 ч.ч.
  • маскарпоне - 200 г
  • захар - 6 с.л.
  • желатин - 2, 5 ч.л.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • сметана - 1/4 ч.ч. течна
  • за соса
  • малини - 3 ч.ч.
  • червено вино - 1/4 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малините се пасират и се претриват през сито, за да се отстранят семките. Маскарпонето се смесва със захарта до кремообразна маса и се добавя малиновото пюре. Разбива се, така че да се получи пяна.

Желатинът се смесва с млякото и се оставя за 20 минути. Сметаната се загрява, без да кипва, и се добавя млякото с желатина. Разбърква се добре и се сваля от огъня, преди да е кипнало. Разбъркването продължава още две-три минути до пълното разтваряне на желатина.

Сместа се добавя към малините с маскарпонето. Разпределя се в купички и се оставят за 2 часа в хладилника. Приготвя се сос, като захарта се смесва с виното. Загрява се на бавен огън до пълното разтваряне на захарта.

Добавят се малините и всичко се вари 1 минута. Сваля се от котлона и се охлажда. Панакотата се обръща в чинии, като за целта всяка купичка се обвива с гореща кърпа или се топва в гореща вода и след това се обръща. Кремът се залива със сос и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: