Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Сладоледено тирамису с бишкоти

Сладоледено тирамису с бишкоти

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Сладоледено тирамису с бишкоти
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10-12 парчета
"Не сме опитвали нещо по-изкусително"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 2 пакета
  • сладолед - 1 кг карамел или ванилия
  • шоколад - 1 натурален
  • кафе - 1 чаша нес, горещо + мока кафе за поръсване
  • ром - 1 с.л.
  • сирене - 150 г Маскарпоне, може и извара
  • захар - 3 с.л. пудра
  • ликьор - 3 с.л. (Бейлис)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте нескафето с рома и половината от настъргания черен шоколад. Разтопете сладоледа. Бишкотите се потапят в кафяната смес и се подреждат на дъното и отстрани на тортената форма. Разтопения сладолед се изсипва внимателно и се заглажда.

Прави се втори пласт бишкоти. Тирамисуто се слага във фризер да замръзне за 2-3 часа. Преди поднасяне се разбива Маскарпоне-то с 3 с.л. захар и ликьора.

Тортата се реже на парче, полива се с маскарпонето и се поръсва с настърган шоколад и мока кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
47
32
20
10
Дай твоята оценка: