Начин на приготвяне
Маслото се разбива за кратко. Прибавете към полученото захарта, бакпулвера и солта. Добавете яйцата и меда, разбийте до получаване на гладка смес.
Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Прибавете запечените сусамови семена.
Разделете тестото на две, с леко набрашнени ръце омесете всяка половина на руло.
Пръснете суровите сусамови семена върху лист целофан или пергаментова хартия и оваляйте двете рула.
Сложете ги върху леко подмазана тава и ги сплескайте, докато станат дебели около 5 см.
Печете 15‐20 минути при 200°С, или докато печивото стане златисто-кафяво. Оставете да изстине в тавата около 1 час. Пренесете го на дъска за рязане и нарежете диагонално на резени, дебели около 1 ½ см.
Наредете резените легнали в тавата и печете около 10 минути при 150°С.
Обърнете бишкотите и печете отново десетина минути или докато станат сухи.
Сусамените бишкоти с мед са готови.