Начин на приготвяне
Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера, индийското орехче и канелата, разбийте добре.
Добавете яйцата и джинджифила, разбийте до получаване на гладка смес. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица.
Отделете 2 равни супени лъжици ядки, а останалите смесете с тестото. Разделете го на две. Оформете всяка половина на руло с дължина около 15 см.
Сплескайте рулата, до‐като станат дебели около 5 см. Поръсете ги с отделените ядки и притиснете леко с ръце, за да залепнат. Печете 20-25 минути при 200°С или докато печивото леко покафенее.
Оставете да изстине в тавата около 1 час, пренесете върху дъска за рязане и нарежете диагонално на резени, дебели около 3 см. Наредете резените легнали в тавата и печете 10 минути при 150°С.
Обърнете ги от другата страна и печете още 10-15 минути или докато станат сухи и хрупкави. Оставете да изстинат напълно върху
телена решетка.
Разтопете шоколада и допълнителната мас (или масло) на слаб огън, като бъркате непрекъснато. Потопете долната част на всяка бишкота в шоколадовата смес.