Унгарска баница

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
29/09/2010
"Унгарски банички с извара и стафиди, които ще намерят място на трапезата и в сърцата ви "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 839
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете изварата със стафидите, захарта, яйцата и ванилията. 1 белтък се отделя за намазване. Корите се разстилат 2 по 2. Първо се мажат с масло, разпределя се от плънката, завиват се на руло и се нареждат в намаслена тавичка.

Баничките се мажат отгоре с разбит белтък и се поливат с останалото разтопено масло.

Пекат се до загар в умерена фурна.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня
Ваня
03.05.2011 14:08
В Унгария ядох едни като банички, но от тесто с бадеми и вишни. Такова хубаво нещо беше! Ще пробвам в една, две от тези да сложа замразени вишни, та ако не стане да не развалям всичките. А може и да се получи.
0
0