Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Домашно сладко от смокини с лимонтозу

Домашно сладко от смокини с лимонтозу

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашно сладко от смокини с лимонтозу
Снимка: Veca
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Когато правим сладко, винаги се сещаме за бабите си... Кой е вашият любим конфитюр от детството?"

Необходими Продукти

  • смокини - 2 кг, почистени
  • захар - 1, 5 кг.
  • лимонтузу - 1 пак.
  • вода - 200 мл.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • лимони - 1/2, нарязан на шайби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте смокините, обелете ги и ги залейте с вода, добавете лимонтузуто (сипете вода колкото да покрие смокините). Оставете ги за десетина минути. След това ги оставете да се отцедят.

За сиропа: В тенджера сипете захарта, долейте 200 мл вода и варете на умерен огън. Когато се сгъсти (но не много), добавете смокините и гответе, докато сладкото от смокини придобие консистенцията на мед.

Преди края на готвенето сложете ваниловата захар и половината лимон, нарязан на шайби. Оставете плодовото сладко да поври още 5 минути.

Сипете горещото сладко в измити и стерилизирани буркани и ги затворете. Обърнете с капачките надолу (за 10 минути и ги върнете в изходна позиция), съхранявайте на тъмно.

Със сладко от смокини с лимонтузу гарнирайте любимите си тиганички, гофрети и бухтички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: