Карнитас

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Карнитас1 / 2
22/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Бавно приготвените късчета месо по мексикански са колкото хрупкави отвън, толкова и вкусни отвътре"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 1.30 кг
  • портокали - 2 бр.
  • лук - 1 гл. кромид
  • чесън - 6 скилидка
  • сол - 1/4 ч.ч.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете портокалите и лука на четвъртинки. Сложете ги в голям съд с капак заедно с месото, счуканите с нож скилидки чесън и всички подправки.

Долейте вода, колкото да покрие всички продукти, и кипнете. Намалете котлона, с ако има пяна, я махнете.

Гответе ястието около 90 минути или докато свинското напълно омекне и се свари. Снемете от котлона и оставете месото да изстива с бульона за 1 час.

При поднасяне свинското се накъсва (от мексикански карнитас се превежда като малки парчета месо) и се поднася към борито, тако или с различни сосове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: