Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните, посолете и ги оставете да се отцедят от горчилката. Измийте ги и ги подсушете. Загрейте 4 с.л. от зехтина в тиган и ги запържете. Оставете ги на кухненска хартия.
Добавете оставащия зехтина и запържете лука за 5 минути. След това добавете доматите, подправките, чесъна. Кипнете и намалете огъня, задушете за 30 минути. Междувременно направете соса.
За целта разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и разбърквайте 1 минута. Сипете млякото, кипнете и варете 2 минути. Махнете от котлона, добавете горчицата, подправките и двата вида сирене.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сварете корите за лазаня. Наредете половината патладжани в тава за печене, сипете върху тях половината доматен сос.
Сложете отгоре три от корите и повторете отново. Отгоре сипете соса със сирената, сложете капака и запечете за 30 минути. Последните 10 минути махнете капака.