Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Черна паста с калмари

Черна паста с калмари

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Черна паста с калмари2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 7 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 3 с.л.
  • калмари - 675 г
  • бяло вино - 150 мл
  • домати - 400 г от консерва
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • талиатели - 450 г черни
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджерка и задушете лука. Добавете чесъна, а малко след него и 2 с.л. от магданоза.

Разбъркайте, добавете калмарите и гответе 3-4 минути, след което сипете виното.

Задушете за няколко секунди, прибавете доматите и червения пипер, овкусете със сол и чеерен пипер.

Сложете капака и задушете на бавен огън.

Сварете пастата, отцедете и смесете със соса. Поръсете с оставащия магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: