Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Руска вишновка

Руска вишновка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Един руснак трябва да ви има голямо доверие, за да ви повери половин литър водка, който да превърнете във вишновка"

Необходими Продукти

  • вишни - 1 кг
  • карамфилче - 3 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • водка - 500 мл
  • индийско орехче - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се измиват и всеки плод се набожда с клечка за зъби на две или три места. В голям буркан се слагат малко вишни, поръсват се със захар и индийско орехче и отново се покриват с вишни.

Така се редуват пластовете плодове и захар с индийско орехче. Накрая се слагат карамфилчетата и всичко се залива с водката.

Отворът на буркана се покрива с плътен плат и се връзва добре с въженце или ластик, за да не пада. Бурканът се оставя на място с пряка слънчева светлина за 2 месеца.

На всеки 2 дни бурканът трябва да се разтърсва. След 2 месеца вишновката се прецежда през ситно сито и се разпределя в бутилки. Съхранява се в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: