Начин на приготвяне
Слагаме разтопената мас в дълбока купа и прибавяме пресятото брашното.
Правим в средата кладенче и прибавяме разбитите яйца, като отделяме един жълтък за намазването на великденските курабии.
Добавяме захарта, киселото мляко, което предварително сме смесели с амоняка.
Отново добавяме бакпулвера, ванилията и портокаловите кори, които сме настъргали на ситно ренде.
Разбъркваме всичко много добре и оформяме тесто, което оставяме да почине 10 минути.
Разделяме го на части и оформяме топчета, които подреждаме в застлана с лист хартия тава.
Намазваме всяко с разбит жълтък, поръсваме със захар и по средата поставяме по една орехова ядка.
Поставяме в печката и печем портокалови курабии с орехови ядки на 180 °C за 20 минути.