Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофи в доматен сос

Картофи в доматен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Картофи в доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Вкусът, с който отраснахме, сега ще предадем и на децата си"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 - 800 г
  • домати - 1.5 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • олио - около 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете обелените картофи, но до полуготовност. Охладете ги и ги нарежете на по-едри парчета. Загрейте масло в голям тиган и запържете картофите равномерно, докато напълно омекнат.

През това време скълцайте ситно лука, моркова и чесъна. Запържете ги в олио в тенджера. Добавете предварително пасираните домати и посолете. Варете соса, докато се редуцира и се посгъсти.

Накрая овкусете с щипка захар и черен пипер. Прецедете го, за да стане по-фин.

Сипете от картофите в чинии и залейте със соса. Поднесете със скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: