Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Неаполитански сладкиш с вишни и бадеми

Неаполитански сладкиш с вишни и бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Неаполитански сладкиш с вишни и бадеми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 140 г
  • пудра захар - 140 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • портокали - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • вишни - 250 г
  • бадеми - 30 г филирани
  • за глазурата
  • пудра захар - 70 г
  • ликьор - 2 с.л. плодов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се почистват от костилките. Брашното се пресява, добавя се бакпулверът. Кората на портокала се настъргва на ситно.

Маслото се оставя да омекне и се смесва с пудрата захар до пяна. Добавят се яйцата и брашното. Добавя се половината портокалова кора и се разбърква.

Добавя се ванилията и прясното мляко и сместа се разбърква, така че да няма бучки.

На дъното на тавичка или ринг за торта, постлан с хартия за печене, се слагат половината вишни, поливат се с тестото и отгоре се слагат останалите вишни.

Поръсват се с остатъка от портокаловата кора и отгоре се поръсват с бадемите. Сладкишът се пече 1 час на 190 градуса. Вади се и се охлажда.

Сокът на портокала се изцежда и се смесва с пудрата захар и ликьора, за да се получи глазура. С нея се намазва изстиналият сладкиш и се оставя да се стегне в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: