Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пълнени праскови с крем от маскарпоне

Пълнени праскови с крем от маскарпоне

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пълнени праскови с крем от маскарпоне1 / 2
10/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Праскови и маскарпоне - един десерт, приготвен в Рая!"

Необходими Продукти

  • праскови - 4 бр.
  • за пълнежа
  • бисквити - 40 г амарети
  • бадеми - 2 с.л. може и орехи
  • захар - 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • вино - 150 мл сладко
  • масло - 25 г
  • За крема
  • пудра захар - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • вино - 1 с.л. сладко
  • маскарпоне - 225 г
  • сметана - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете прасковите и ги наредете в тава. Смесете всички продукти за пълнежа и напълнете прасковите.

Отгоре на всяка сложете по резен масло и залейте с малко вино. Запечете за 35 минути.

За да направите крема, разбийте захарта с жълтъците, добавете виното и маскарпонето. Прибавете сметаната и сервирайте прасковите с този крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: