Тажин с нахут

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
12/08/2015
"И в обикновена тенджера става, но пробвайте да го приготвите в тажин "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 699
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре предварително накиснатия нахут. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна.

Прибавете чесъна, доматите, кимиона и бульона, разбъркайте добре.

Кипнете и задушете за 30 минути. Прибавете кориандъра и сервирайте.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#178366
Много се чудех дали ще се получи само с накиснат нахут, но наистина след като кисна повече от 4 часа, стана доста мек и се получи невероятно добър вкус на ястието.
0
0
Потребител#178366
Комбинирах го с отделно приготвен ориз със зеленчуци и стафиди, и като смесих двете ястия много добре се допълват като вкус. Смелите експериментатори може да пробват! :)
0
0