Тажин с пилешко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Тажин с пилешко1 / 2
31/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Знаете ли какво е тажин? Това е марокански магьосник, който приготвя най-вкусните ястия"

Необходими Продукти

  • олио - 1 с.л.
  • пилешки бутчета - 8 бр. обезкостени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 500 г
  • куркума - 1 ч.л.
  • канела - 1 пръчица
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • мед - 2 ч.л.
  • кайсии - 100 г сушени
  • кукскус - 200 г
  • вода - 450 мл вряща
  • лимони - 1 бр.
  • кориандър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и изпържете пилешкото месо. Прехвърлете го в тажина. Добавете лука в тигана и го изпържете.

Прибавете чесъна, доматите, подправките и меда. Сипете сушените кайсии, малко сол и черен пипер.

Цялата тази смес се изсипва при пилешкото, след което тажинът се печете на 180 градуса градуса за 45 минути или до готовност.

Когато е почти готово сипете кускуса във врящата вода за 5 минути. Овкусете го с лимонова кора и сок, кориандър, черен пипер и сол.

Сервирайте пилето с кускуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: