Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос от сини сливи за печено месо

Сос от сини сливи за печено месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сос от сини сливи за печено месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Добрата домакиня знае - най-вкусното телешко или агнешко се поднася именно с този сос"

Необходими Продукти

  • стафиди - 250 г
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • оцет - 1 л
  • сини сливи - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Слага се в тенджера и се добавят червеният пипер и стафидите.

Заливат се с оцета, похлупват се с капак и се варят на минимален огън 1 час.

Сливите се разрязват на половинки, костилките се махат и плодовете се добавят към соса.

Варят се 2 часа на минимален огън. Сосът е подходящ за телешко и агнешко печено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: