Начин на приготвяне
Измийте сливите и ги почистете от костилките.
Нарежете сливите на парченца и ги сложете в тенджера.
Добавете 50 мл вода, сложете на котлона и варете 30 минути.
Махнете тенджерата от котлона и пасирайте сливите.
Прибавете пресования чесън и останалите подправки.
Сложете тенджерата на котлона и варете още 10-15 минути.
Разпределете соса в стерилизирани буркани, затворете ги и обърнете с капачката надолу.
Съхранявайте сос от сини сливи в буркани на хладно място.
Сосът от сини сливи е много вкусен и е подходящ за всякакви ястия.
Вижте още идеи за сосове за месо, както и разберете как да изсушите сливи във фурната, за да имате за повече вкусни гозби през зимата.