Марципан

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
17/08/2015
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 528
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бадеми - 200 г бадемово брашно (фино смлени бадеми)
  • пудра захар - до 130 г пресята
  • белтъци - 30 г (1 бр.) или 3 с.л. вода
  • бадемов екстракт - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа бадемовото брашно с 80 г от пудрата захар и добавете водата (1 белтък) и бадемовият екстракт.

Омесете добре всичко, докато се получи гладка паста, като при нужда добавете още пудра захар, за да стане сместа хомогенна.

Оформете готовия марципан на продълговато руло и го увийте във фолио, за да се съхрани по-добре. Може да го съхранявате на стайна температура.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар