Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Коледен фруктов кейк с марципан

Коледен фруктов кейк с марципан

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Коледен фруктов кейк с марципан
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
18/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Коледен фруктов кейк с марципан като никой друг - тържество с всяка хапка"

Необходими Продукти

  • брашно - 190 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • краве масло - 170 г
  • захар - 100 г
  • марципан - 170 г (бадемова паста)
  • яйца - 2 бр.
  • ром - 150 мл или портокалов сок
  • ванилов екстракт - 2 ч.л.
  • микс от сушени плодове - 1/2 ч.ч. и захаросани плодови корички
  • микс от ядки - 1/2 ч.ч. ( орехи и бадеми)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, накиснете сушените плодове и захаросаните корички в рома за 30 минути. Отцедете ги и ги оставете настрана.

В купа смесете брашното, солта и бакпулвера.

В друга купа разбийте омекналото масло, захарта и нарязаният на парченца марципан.

Добавете яйцата едно по едно, а след това и ваниловия екстракт.

Прибавете сухите съставки и рома към кексовото тесто. Накрая сложете отцедените плодове, корички и нарязаните ядки.

Прехвърлете сместа в предварително покрита с хартия за печене форма.

Печете сладкиша с плодове в загрята на 170 °C фурна около 40 до 50 минути или докато шиш, поставен в центъра му, излезе сух.

Изчакайте готовият кейк да се охлади във формата за 10 минути, след което го обърнете върху решетка, за да се изстине напълно коледния фруктов кейк с марципан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: