Начин на приготвяне
Първо, накиснете сушените плодове и захаросаните корички в рома за 30 минути. Отцедете ги и ги оставете настрана.
В купа смесете брашното, солта и бакпулвера.
В друга купа разбийте омекналото масло, захарта и нарязаният на парченца марципан.
Добавете яйцата едно по едно, а след това и ваниловия екстракт.
Прибавете сухите съставки и рома към кексовото тесто. Накрая сложете отцедените плодове, корички и нарязаните ядки.
Прехвърлете сместа в предварително покрита с хартия за печене форма.
Печете сладкиша с плодове в загрята на 170 °C фурна около 40 до 50 минути или докато шиш, поставен в центъра му, излезе сух.
Изчакайте готовият кейк да се охлади във формата за 10 минути, след което го обърнете върху решетка, за да се изстине напълно коледния фруктов кейк с марципан.