Начин на приготвяне
Сложете печените, белени лешници в блендер и ги пуснете да се смелят на паста.
Добавете пудрата захар, ликьора, сокът от портокал и есенцията. Отново пуснете уреда да смели всичко заедно и да се получи гъста, твърда паста. Може да се омеси и на ръка.
Ако сместа е суха, капнете още малко портокалов сок. Това ще бъде марципанът за нашите шоко бонбони.
Настържете млечния шоколад и сложете 170 грама от него на водна баня при не повече от 55-60 градуса. Трябва да се разтопи, но не и да се втечнява рязко на по- високи температури.
Бъркайте непрестанно, за да е гладък шоколада. После добавете и останалия и бъркайте до разтапянето му.
От марципана оформете топчета и ги овалвайте в кадифения шоколад.
Изваждайте върху хартия за печене и поръсвайте всеки бонбон с натрошени лешници или крокан.
Оставете шоколада да стегне и приберете в хладилник за минимум 1 час. След това може да поднесете тези чудни бонбони или да ги сложите в хартиени капсули и да приберете в кутии за подаръци, за да зарадвате най-близките си. Идеалните новогодишни сладки.
Да ви е сладко с тези невероятни шоколадови бонбони с марципан!
Коментари