Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Шоколадови бонбони с марципан

Шоколадови бонбони с марципан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Шоколадови бонбони с марципан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
41 мин.
Порции
36
"Шоколадови бонбони с марципан - толкова са вкусни и красиви, че са подходящи и за подарък."

Необходими Продукти

  • пудра захар - 250 г
  • лешници - 250 г белени и печени (без сол)
  • бадемов ликьор - 20 мл
  • бадемов екстракт - 2 - 3 капки, горчив бадем
  • портокалов сок - 15 мл
  • шоколад - 250 г Млечен (подходящ за разтапяне)
  • лешници - ситно натрошени, за поръсване (може и крокант)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете печените, белени лешници в блендер и ги пуснете да се смелят на паста.

Добавете пудрата захар, ликьора, сокът от портокал и есенцията. Отново пуснете уреда да смели всичко заедно и да се получи гъста, твърда паста. Може да се омеси и на ръка.

Ако сместа е суха, капнете още малко портокалов сок. Това ще бъде марципанът за нашите шоко бонбони.

Настържете млечния шоколад и сложете 170 грама от него на водна баня при не повече от 55-60 градуса. Трябва да се разтопи, но не и да се втечнява рязко на по- високи температури.

Бъркайте непрестанно, за да е гладък шоколада. После добавете и останалия и бъркайте до разтапянето му.

От марципана оформете топчета и ги овалвайте в кадифения шоколад.

Изваждайте върху хартия за печене и поръсвайте всеки бонбон с натрошени лешници или крокан.

Оставете шоколада да стегне и приберете в хладилник за минимум 1 час. След това може да поднесете тези чудни бонбони или да ги сложите в хартиени капсули и да приберете в кутии за подаръци, за да зарадвате най-близките си. Идеалните новогодишни сладки.

Да ви е сладко с тези невероятни шоколадови бонбони с марципан!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венета Николова
Венета Николова
Чудесна рецепта!
01.01.2025 12:34
1
1
Покажи всички подкоментари