Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Панирани бейби калмари

Панирани бейби калмари

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Панирани бейби калмари2 / 2
20/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г бейби калмарчета
  • сол
  • брашно - за овалване
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете калмарчетата много добре, като може да ги накиснете във вода за 10 минути. След това само отцедете излишната течност, но не им позволявайте да изсъхнат. Посолете ги.

Загрейте обилно количество зехтин за пържене, но не на много висока темепратура.

Калмарите оваляйте в брашно, като се уверите, че всеки е добре покрит и са разделени един от друг.

Изпържете калмарите на 2 пъти, като пърженето отнема най-много 2 минути - до апетитен загар. Не сипвайте много калмарчета наведнъж, за да не спадне рязко температурата на олиото.

Готовите панирани бейби калмари отцеждайте върху кухненска хартия.

Поднесете тапасите, известни в Испания като Puntillitas, с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: