Палачинки със скариди

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Палачинки със скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
27 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - около 250 г млади, настъргани
  • нахут - 1 и 1/2 ч.ч. или обикновено брашно
  • магданоз - 1 с.л. скълцан
  • зелен лук - 3 стръка (бялата част и малко от зелената)
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • зехтин - за готвене, за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете скаридите да кипнат с вода и веднага след завирането на водата извадете скаридите с решетъчна лъжица. Запазете 1 ч.ч. от водата. Съхранявайте охладените скариди в хладилник в съд с капак, докато дойде време за готвенето им.

В кухненски робот пасирайте сварения нахут/брашно, магданоза, скълцания лук и червения пипер. Добавете щипка сол, студената вода то варенето на скаридите и забъркайте тестото. Трябва да се получи тесто с по-голяма плътност от това за обикновени палачинки. Оставете го покрито в хладилника за 1 час.

Смелете скаридите в робота на фина кайма и я объркайте към тестото.

Загрейте в дълбок тиган с дебело дъно мазнина с височина около 2.5 см, докато почти започне да пуше. Пускайте супена лъжица от тестото в тигана и с облата страна на лъжицата разстилайте внимателно до диаметър 8 см. Гледайте палачинките да имат простор при пърженето.

Пържете палачинките със скариди за по 1 минута от всяка страна или до свеж и лек загар. При ваденето на пърженките, задръжте над мазнината с решетъчна лъжица, за да се премахне излишната. Подреждайте ги върху чиния с кухненска хартия.

Тези пърженки за популярни в Испания като Tortillitas de camarones.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: