Начин на приготвяне
Настържете тиквичките и патладжаните по дължина на тънки филии. Посолете патладжаните и ги оставете под наклон да се отцедят от горчивия си сок. След това ги измийте и подсушете.
Посолете зеленчуците леко, полейте ги с малко олио и внимателно разбъркайте. Загрейте грил тиган. Изпечете от двете страни филийките зеленчуци, докато омекнат. Готовите вадете в купа с капак. Заливайте с по малко от маринатата зеленчуковите филийки, за да се мариноват, докато останалите станат готови.
Оставете готовите зеленчуци да са мариноват и да се охладят за 30-60 минути.
През това време разбийте сиренето със сметаната, горчицата, сол на вкус и скълцан магданоз. Внимавайте да не сложите прекалено много сметана, за да не стане течна плънката.
Намазвайте всеки патладжан или тиквичка с по лъжичка от плънката и завивайте внимателно на руло. Забождайте по клечка отстрани и подреждайте красиво в плато.
Да ви е сладко!
Коментари