Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 175 градуса. Отрежете краищата на патладжаните, след това ги нарежете по дължина на филийки и ги поставете върху тава, застлана с хартия за печене.
Овкусете със сол и черен пипер, поръсете с малко зехтин. Печете патладжаните 15-20 минути. Оставете да изстине.
Междувременно в голяма купа комбинирайте сиренето рикота, пармезана, моцарелата, яйцето, лимоновата кора, индийското орехче, солта, черния пипер и босилека.
Увеличете температурата на фурната до 200 градуса.
На дъното на съда за печене разпределете 200 г доматен сос.
Намажете с лъжица около 1-2 супени лъжици от сместа със сирена върху резенчето патладжан, след което навийте на руло.
Подредете рулцата от патладжани в тава за печене, с шева надолу. Залейте с останалия сос и поръсете с останалата моцарела.
Печете рулцата от патладжани със сирена около 20 минути, докато сместа със сиренето се разтопи и покафенее.
Насладете се на превъзходни рулца!