Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Рулца от патладжани със сирена

Рулца от патладжани със сирена

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Рулца от патладжани със сирена
Снимка: Lenka
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ще очаровате гостите си с тези изключителни рулца от патладжани!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • рикота - 400 г
  • моцарела - 250 г, (100 г за пълнеж + 145 г за заливка)
  • пармезан - 60 г (1/2 за плънка и 1/2 за заливка)
  • яйца - 1 бр.
  • босилек - 8 листа
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • индийско орехче - 1 щ.
  • доматен сос - 550 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 175 градуса. Отрежете краищата на патладжаните, след това ги нарежете по дължина на филийки и ги поставете върху тава, застлана с хартия за печене.

Овкусете със сол и черен пипер, поръсете с малко зехтин. Печете патладжаните 15-20 минути. Оставете да изстине.

Междувременно в голяма купа комбинирайте сиренето рикота, пармезана, моцарелата, яйцето, лимоновата кора, индийското орехче, солта, черния пипер и босилека.

Увеличете температурата на фурната до 200 градуса.

На дъното на съда за печене разпределете 200 г доматен сос.

Намажете с лъжица около 1-2 супени лъжици от сместа със сирена върху резенчето патладжан, след което навийте на руло.

Подредете рулцата от патладжани в тава за печене, с шева надолу. Залейте с останалия сос и поръсете с останалата моцарела.

Печете рулцата от патладжани със сирена около 20 минути, докато сместа със сиренето се разтопи и покафенее.

Насладете се на превъзходни рулца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: