Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мед от диня

Мед от диня

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Мед от диня1 / 2
01/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
15
"Да ви е много вкусно и сладичко с тази прекрасна рецепта за мед от диня"

Необходими Продукти

  • диня - 10 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дините се разрязват на половинки, с лъжица се изгребва меката част, намачква се леко и се претрива през гевгир, за да се махнат семките. Слага се в марля и се изцежда сок.

Налива се в тенджера и се кипва. Вари се 10 минути на бавен огън, като постоянно се маха пяната. Сваля се, прецежда се през два слоя марля и се връща в тенджерата.

Вари се на бавен огън, докато обемът на течността не намалее с две трети. За това са необходими около пет часа. Медът от диня е готов, когато капка от него не се разтича върху студена чиния.

Готовият мед от диня се разпределя в чисти сухи буркани, които се затварят и се охлаждат на стайна температура. Съхраняват се на тъмно и хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: