Начин на приготвяне
Накиснете желатина в студената вода. Оставете го да набъбне и го разтворете на водна баня.
Почистете динята от семките и я пасирайте заедно с меда. Добавете 1/2 от желатина и разбъркайте добре.
Разпределете в купички или чаши. По желание предварително поръсете на дъното кокосови стърготини.
Разбийте за кратко сметаната с овесените ядки и ваниловата захар. Добавете останалия желатин и отново разбийте.
Накрая прибавете какаото и разбъркайте леко с лъжица. Разпределете внимателно (в купичките/чашите) върху пюрето от диня.
Пъхнете плодовия крем в хладилник за 10-на мин., след което с помощта на шишче леко смесете по ръба пюрето и сметаната.
Поръсете с още малко какао и върнете в хладилника за 30 мин.
Сметановата диня с овесени ядки и мед е готова.